Column

Onze columnisten aan het woord

Jessica en frank in zweden 2
Maandag 25 mei·Column
Jessica en Frank in Zweden (2)
Vorige keer konden jullie in deel 1 het verhaal lezen van Jessica en Frank die hun manege in Nunspeet achter zich lieten om zich te gaan vestigen in Zweden met hun trouwe viervoeters. In dit deeI gaat het over hun eerste tijd nadat ze aankwamen en waar ze allemaal mee te maken kregen. Veel leesplezier!
Jessica en frank in zweden 1
Maandag 25 mei·Column
Jessica en Frank in Zweden (1)
In oktober 2016 besloten wij te willen emigreren naar Zweden. Het werd tijd voor iets compleet anders nadat we vanaf 1995 een manege hebben gerund in Nunspeet - een prachtig stuk Nederland aan de rand van de Veluwe, waar we met veel plezier en liefde gewoond en gewerkt hebben.
Dolfijntherapie
Maandag 25 mei·Column
Dolfijntherapie
Een van Claire Schroijens werkzaamheden betreft zorg voor ‘anders getalenteerde jongeren’. Ze hoort en leest vaak ‘kinderen met een beperking’ en dat voelt voor haar niet juist. ''Ieder kind is ok zoals hij of zij is. We hebben allemaal wel iets maar we hebben zeker ook allemaal talenten. En in onze wereld is juist dit waar we naar kijken.'' In deze column neemt Claire je mee op reis...
Paarden bij elkaar actief op zoek naar weidemaatjes voor eenzame paarden
Vrijdag 19 april 2019·Column
Paarden bij Elkaar: actief op zoek naar weidemaatjes voor eenzame paarden
In een persbericht dat er rond Valentijnsdag uit ging, lanceerde de KNHS de campagne ' Deel je wei, iedereen blij'. Dit initiatief werd breed gedragen, want ook de Dierenbescherming, Stichting Dier & Recht en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra haakten aan. Er is echter nog een vijfde partij, eentje die niet alleen voorlichting en adviezen geeft maar daadwerkelijk de boer op gaat: paardendatingservice Paarden bij Elkaar.
Zadelleed
Woensdag 14 november 2018·Column
Zadelleed
Al jaren rij ik met een heel oud zadel, een Pathfinder trail. Dertiendehands en onverwoestbaar. Zo’n zadel dat je probeert, dat direct goed ligt en waarin je nooit een pijnlijk zitvlak krijgt. Maar hoezeer ik ook verknocht ben aan mijn zadel, hij is zo langzamerhand wel aan vervanging toe...
Pannenkoeken en drukte in de achterhoek
Zondag 23 september 2018·Column
Pannenkoeken en drukte in de Achterhoek
Met Timo in de trailer stellen we ons op in de rij voor de receptie, het is al een drukte van belang. Trailers, sommigen met marathonwagens erop, rijden af en aan. Ruiters en aanspanningen rijden alvast een oefenrondje. We staan bij De Heksenlaak in Barchem, morgen begint de Barchemse Paardenvierdaagse. Vier dagen lang rijden we de mooiste routes door de Achterhoek. Dit jaar hebben zo’n 110 combinaties zich ingeschreven. Het grootste deel daarvan zijn menners.
Maandag 10 september 2018·Column
Even voorstellen...
Ondergetekende gaat met regelmaat haar licht laten schijnen over onderwerpen die te maken hebben met het huisvesten van paarden op een zo natuurlijke mogelijke wijze, het welzijn van deze edele viervoeters, hun onvoorwaardelijke liefde en nobelheid, ervaringen met coaching waarbij mensen en jongeren geraakt worden tot het diepst van hun kern. En nog zoveel meer moois dat hopelijk voor de lezers van deze blog interessant is.