Fun

Het leukste nieuws, win-acties, DIY tips en veel meer!

Wist je dat
Maandag 25 mei·Fun
Wist je dat...?
...een paard zich, net als ons, af en toe echt kan vervelen? Sociale contacten met maatjes en lekker bewegen zijn belangrijk voor de mentale gezondheid van je paard of pony. Zet ‘m daarom voldoende in de wei, ook al is het niet zo’n goed weer. Zo kan hij zich goed uitleven!
Wist je dat
Donderdag 29 november 2018·Fun
Wist je dat...
Het bij heel weinig dieren voorkomt dat een merrie weer drachtig kan worden terwijl ze haar jong nog zoogt? De eerste melk die de merrie geeft wordt biest genoemd. Deze is belangrijk, want de melk beschermt het veulen dankzij belangrijke antistoffen. Het zogen van een veulen duurt ongeveer een jaar.
Wist je dat
Woensdag 14 november 2018·Fun
Wist je dat...
Paarden zowel liggend als staand kunnen slapen, maar voor een diepe slaap (de remslaap) ze wel moeten liggen? Een paar uur remslaap om de paar dagen is al voldoende. Verder doen paarden meerdere korte dutjes verspreid over de dag. En wist je dat paarden het liefst in een groep slapen? Dan staan er paarden op de uitkijk; een paard alleen is toch constant op zijn hoede voor mogelijk gevaar bijvoorbeeld in de vorm van andere dieren.
Wist je dat
Woensdag 10 oktober 2018·Fun
Wist je dat...
Het lekkerste recept voor een gezonde dierendag worteltaart
Donderdag 4 oktober 2018·Fun
Het lekkerste recept voor een gezonde 'Dierendag worteltaart'
4 Oktober...werelddierendag! Een goed moment om jouw beste paardenvriend(innetje) eens extra te verwennen met een gezonde worteltaart. Het onderstaande recept bevat in zijn geheel erg weinig suiker en zetmeel. Voeg geen suikerklontjes of brood toe aan de taart.