Seasons

Seizoensgebonden nieuwtjes, tips en meer!

Het is herfst tips om je paard gezond en sterk te houden
Vrijdag 1 november 2019·Seasons
Het is herfst! Tips om je paard gezond en sterk te houden
De blaadjes zijn inmiddels al gevallen, het is vroeg donker en je voelt de eerste plaagstootjes van de winter al… Ja, het is onmiskenbaar herfst! Al deze veranderingen hebben ook zo zijn invloed op je paard. Wil je jouw paard ook in dit seizoen optimaal verzorgen, lees dan de tips in dit artikel goed door.
Drinken in de winter
Dinsdag 15 januari 2019·Seasons
Drinken in de winter
Wat kan dat lekker zijn: na een buitenrit of training je op de bank nestelen met een warme kop chocomel of thee. Als vanzelf grijpen we als het buiten koud is naar een warm drankje. Heb je er al eens over nagedacht dat ook paarden het niet zo prettig vinden om ijskoud water te drinken als het winters weer is?
Rijden bij slecht weer let op de gevaren
Dinsdag 11 september 2018·Seasons
Rijden bij slecht weer: let op de gevaren!
Voor veel ruiters is er niets mooiers dan een buitenrit. Toch neemt dat ook de nodige risico’s met zich mee. Houd bijvoorbeeld altijd het weerbericht in de gaten. Een plotselinge onweersbui kan niet alleen de rit aardig verpesten, maar is vooral erg gevaarlijk voor mens en dier.
Wat kun je doen om je paard te helpen bij het aanmaken van een wintervacht
Maandag 10 september 2018·Seasons
Wat kun je doen om je paard te helpen bij het aanmaken van een wintervacht?
Verharen in het najaar vraagt net zoveel energie van je paard als in het voorjaar. Wat kun je doen om je paard te ondersteunen? Vaak vindt men een luizige pony of harig paard lastig. Een aantal punten ter overweging.